Hoewel een baby pas rond de leeftijd van één à anderhalf jaar begint met praten is hij / zij cognitief al veel vroeger klaar om te communiceren. Tussen 6 en 9 maanden zijn de hersenfuncties voldoende ontwikkeld, zodat het kleintje de omgeving om zich heen kan observeren en deze in zich kan opnemen. Hij / zij wil daar ook graag iets over vertellen. Denk bijvoorbeeld aan een koe die in de wei staat of een auto die langsrijdt. Een kindje wil graag vertellen wat het meemaakt. Door babygebaren te gebruiken kunt u ontdekken waar uw kind zich mee bezig houdt.

Huilbuien en bijtgedrag - op een wat latere leeftijd - worden door het gebruik van babygebaren drastisch verminderd. Het kindje krijgt bovendien spelenderwijs een hechtere band met familie en bijvoorbeeld zorgverleners.

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die gebaren gebruiken, op latere leeftijd, een voorsprong behalen op kinderen die geen gebaren gebruiken, zowel op het gebied van lezen en schrijven alsook bij het spreken! Uw kleintje krijgt dus de beste start die het kan wensen, op een spelende en zeer plezierige manier.

Natuurlijk is de informatie die op mijn website staat heel beknopt, meer informatie kunt u lezen op de site van Lissa Zeviar, www.babygebaren.nl. Daar vindt u ook cursuslocaties en data.