Een cursus babygebaren voor ouders geeft u alle informatie die u nodig heeft betreffende babygebaren. Een stukje geschiedenis, theoretische achtergrond informatie en natuurlijk leert u verschillende (functionele) gebaren. Daarnaast leert u manieren om gebaren te gebruiken in het dagelijks leven en krijgt u tips over activiteiten die op een creatieve manier de taalontwikkeling van uw kleintje stimuleren.

De totale cursus bestaat vaak uit drie bijeenkomsten - in drie maanden - waarin u steeds een stapje verder gaat. U leert de basis van babygebaren in de eerste bijeenkomst, deze duurt ongeveer 2 uur. In de tweede en derde bijeenkomst, van ieder ongeveer 1,5 uur, kunt u uw vragen stellen, ervaringen delen met andere ouders en natuurlijk nieuwe gebaren leren. Bij de cursus is een exemplaar van het boekje "Babygebaren, de eerste woordjes", inbegrepen. U ontvangt deze op de eerste bijeenkomst.

In de meest ideale situatie komen beide ouders naar de cursus. Dit lukt misschien niet altijd. Het is dan mogelijk dat iemand die regelmatig oppast bij het gezin, of opa of oma, of iemand die het leuk vindt om ook met babygebaren te gaan werken, meekomt in plaats van de partner.

Bent u een professional (bijvoorbeeld van een kinderdagverblijf), informeert u dan vrijblijvend naar de mogelijkheden om babygebaren te integreren in uw organisatie. Middels een workshop en een coachingstraject kan babygebaren.nl u helpen het programma in uw dagelijkse routine op te nemen.

Daarnaast is het ook mogelijk om een workshop te verzorgen op een thema of studiedag voor medewerkers. Of denk eens aan een introductieworkshop tijdens een ouderavond!