Mijn naam is Francis Roskam, geboren in 1975 te Zaandam en sindsdien nog steeds woonachtig in Noord Holland. In Oktober 2010 mocht ik mama worden van een prachtige zoon met de naam Gavin.

Ik heb een toeristische opleiding gevolgd en ben ruim 10 jaar werkzaam geweest in o.a. 4 en 5 sterren hotels in Amsterdam. Mijn passie voor talen is dan ook niet vreemd. Aangezien ik, op een bepaald moment, mijn werk niet helemaal leuk meer vond, omdat ik te weinig contact met mensen had, ben ik gaan zoeken naar "een leuke hobby voor erbij". Een lang verhaal kort gemaakt; ik heb me aangemeld bij de Hogeschool van Utrecht, aan een selectiedag meegedaan, geselecteerd en ik ben aan de opleiding voor Tolk Nederlandse Gebarentaal begonnen.

Binnen een maand verloor ik mijn hart aan deze prachtige taal! Na 4 jaar heel hard studeren gecombineerd met fulltime werken, heb ik in 2003 mijn diploma in ontvangst mogen nemen.

Na het behalen van mijn diploma ben ik langzaam als zelfstandig tolk begonnen, voorzichtig gebruikte ik een plaatje van een "eclips" (een zon waar de maan half overheen schuift) als logo op mijn formulieren. Daar kreeg ik ontzettend veel leuke reacties op. Zo is mijn logo en bedrijfsnaam uitgegroeid tot wat het vandaag is en welke u ziet bovenaan mijn website en op mijn knalpaarse Smart; MaanenZon Gebaren. Begin februari 2011 ben ik gecertificeerd als Babygebaren Specialist, vandaar ook MaanenZon babygebaren. Hierover leest u alles onder het kopje babygebaren.

Hopelijk vindt u het leuk te lezen wie ik persoonlijk ben. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, klik dan op contact, daar vindt u alle contactinformatie.

Het zou leuk zijn elkaar te ontmoeten!

MaanenZonnige groet

Francis